Krómozás árak

Hogyan számoljuk ki a krómozás árát?

Még máig is vannak olyan téveszmék a köztudatban, hogy a krómozás az csak arról szól, hogy belehelyezzük a krómoztatni kívánt munkadarabot a galvanizáló kádba, majd a króm rárakódásával kész is van a felületkezelés.

Az alábbi szempontok alapján tevődik össze a krómozás ára:

1. Előkészítés

Azonban a krómozás, és minden más felületkezelési technológiának van egy előkészítési fázisa, mely során megtisztítjuk, a munkadarab felületét minden olyan szennyeződéstől, mint a rozsda, reve és a csiszolópaszta maradványok. A cél, hogy a felület fémtiszta legyen, és egyenletesen kiváljon a króm a galvanizálni kívánt munkafelületre.  Igény esetén elvégezzük a csiszolást, mely fontos momentuma az árképzésnek.  Összefoglalva a krómozás árát az előkészítés fázisa, és a csiszolás szükségessége is befolyásolja.

Krómozás Árak CSiszolás

2. Alapanyag

Technológiánk az alábbi alapanyagokra teszi lehetővé a krómozást : vas, sárgaréz, zamak, acél.

A különböző alapanyagoknál eltérhet a krómozás ára, ugyanis bizonyos alapanyagok esetén különbözhet a szükséges bevonat (réz – nikkel – króm) rétegvastagsága.

3. Méret

A krómozás ára a munkadarab felületének méretétől függ, és nem a munkadarab súlyától.  A kádjaink mérete 800 X 500 X 250 mm. Ennek függvényében minden olyan munkadarabot tudunk krómozni, ami ezen tartományon belül van, és a kádban vízszintesen vagy átlósan elhelyezhető. Bonyolultabb felületek esetén csak a helyszínen tudjuk a krómozás árat kiszámolni, egyéb esetekben elegendő, ha elküldi e-mailben a pontos méreteket, vagy az Árajánlat kérés oldalon az alkatrész paramétereit (milliméterre pontosan a méretét), hogy kitudjuk kalkulálni Önnek a krómozás árát.

4. Rétegvastagság

Fontos szempont az is, hogy milyen környezetben kívánja használni a krómoztatni kívánt munkadarabot. Ugyanis más – más bevonat (réz – nikkel – króm) rétegvastagság ajánlott beltéri, mint kültéri környezetben, illetve a páratartalom is nagyban befolyásolja a választást. Például egy nedves, kültéri környezetben sokkal vastagabb bevonatra lesz szükség, mint egy száraz, beltéri környezet esetén.

Ezen szempontok figyelembe vételével alakul ki a krómozás ára.

Viszonyításképpen az alábbiakban felsoroljuk néhány gyakran előforduló munkadarab krómozás árát.

Viszonyításképp krómozás árak

Moped alkatrészek:

  • Moped kormány
10 – 12 000 Ft

  • Moped felni
34 000 Ft

  • Moped tank
60 000 Ft

Bicikli alkatrészek:

  • Első villa, kormánycső (560 mm hosszú, 22,5 mm átmérő (ø)), kormányszár (120 mm hossz, 30 mm ø), nyeregcső (400 mm hosszú, 24 mm ø)                             30 000 Ft

krómozás árak bicikli alkatrész

Egyéb:

 • 2db (8×8 mm-es) L alakba hajtott 1 mm vastag lézer vágott S235 lemez, 567 mm hosszú)               4 000 Ft
 • Csappantyú (165 mm x 75 mm)        1400 Ft
 • Szappantartó ( 230 mm x 60 mm, átfogó 320 mm)   6 000 Ft
 •  Fürdőszoba csap ( mérettől függően) 5 – 6 000 Ft
 A feltüntetett árak kompletten tartalmazzák a visszamarást, réz-nikkel-króm bevonatot, és a tükörfényesre polírozást. Minimum vállalási ár 3000 Ft.
 

A feltüntetett árak csak tájékoztató jellegűek!

Pontos árajánlat kéréshez kérjük adja meg a krómozni kívánt munkadarab pontos méreteit, anyagát, állapotát, illetve hogy milyen környezetben kívánja használni az adott tárgyat.

Cromkontakt Kft. honlapján az Árajánlat kérés oldalon várjuk érdeklődését, árajánlatkérését.