Tömegnikkelezés

Tömegnikkelezés

Kisméretű alkatrészek, munkadarabok esetén, (mint például anyák, csavarok) a felfüggesztés nélküli tömegnikkelezés ajánlott.  Ennek oka, hogy függesztett nikkelezés esetén a függesztés helyén, a munkadarab nem érintkezik az elektrolit fürdővel és ezeken a pontokon a munkadarabon nem alakul ki a szükséges bevonat. Illetve az egyenkénti, függesztéses nikkelezés helyett a tömegnikkelezés gazdaságosabb.

Cégünknél a merülőharangos tömegnikkelezést alkalmazunk.

Merülőharangos tömegnikkelezésre alkalmas alkatrészek jellemzően kötő elemek, mint például alátétek, anyák. Vas, sárgaréz, vörösréz alapanyagúak. A tömegnikkelezni kívánt alkatrészeknek a hengeres részének átmérője nagyobb 3 mm-nél. Ennél kisebb átmérőjű alkatrészek kieshetnek, vagy beszorulhatnak a merülőharang dobjának réseibe.

Merülőharangos tömegnikkelezés esetén a nagyobb méretű alkatrészek (mint például 5 cm-es anya, vagy 20 cm-es csavar) már sérülhetnek a folyamat során. Illetve a vékony, és sima lemezből készült alkatrészek képesek úgy összetapadni, hogy a tapadási felületen nem lesz bevonat.

Merülőharangos tömegnikkelezés

Merülőharangos tömegnikkelezésAz eljárás lényege, hogy a munkadarabok alapos előkészítés után, egy ferde tengelyű, műanyag harangba kerülnek. Tömegnikkelezés esetén, ezt a harangot merítjük a galvanizáló kádba. A kád fala mentén helyezkednek el az anódok, a harangban a megmunkálandó alkatrészek.

A tengelyen keresztül a harang kis sebességgel forog, így a benne lévő áru folyamatos mozgása biztosítja az egyenletes rétegvastagságot. Töltéskor és ürítéskor a harangot egy elfordító szerkezettel kiemeljük az elektrolit folyadékból. Az alkatrészek a harangban maradnak, míg az elektrolit a perforáción keresztül visszafolyik a galvanizálókádba.

A harang további emelésével a munkadarabok forgás közben kiüríthetők. Ezután öblítésre és meleg levegős centrifugás szárításra kerülnek.

Még több információra van szüksége?

Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére, hogy még több előnyös oldalát mutassák be a nikkel bevonatnak és a Cromkontakt Kft. professzionális nikkelezési eljárásának, és kedvező árajánlatot adjanak Önnek.

Győződjön meg szakértelmünkről és a kiváló minőségről, lehetőséget biztosítunk szaktanácsadásra, válasszuk ki közösen az Önnek megfelelő felületkezelési eljárást!

Tudjon meg többet róla, vegye fel velünk a kapcsolatot!