Krómozás

Króm, mint bevonat

Krómozás csillogó eredménye

A krómot közismerten kiváló tulajdonságai sokoldalú felhasználásra, ideális védő-díszítő bevonatok készítésére teszik alkalmassá. Erős korróziónak, és nagymértékű kopásnak kitett alkatrészek esetén ajánlott eljárás. Acél, illetve szürkeöntvényekhez használják, de alkalmazható ezenkívül még réz, illetve alumínium ötvözetekhez is.

Krómozás előnyei

  • Lúgos, savas, sós környezetben is ellenálló felület
  • Korrózióállósága kimagasló
  • Kopásállóság
  • Pára lecsapódásnak, hőingadozásnak ellenáll
  • Hőállóság
  • Kemény felületet képez

Krómozás típusai

Krómozás típusait tekintve megkülönböztetünk díszítő, illetve műszaki krómozást.

A díszítő krómozással, a nikkel, vagy réz-nikkel bevonatrendszerre egy vékony, felső króm réteget választunk le. A króm szerepe itt kettős, mivel a korrózióállóság növelése mellett, megszünteti a nikkelbevonat elmattulását is. Így az eredmény egy esztétikus, a kültéri hőingadozásnak és páralecsapódásnak is ellenálló, fényes bevonat lesz. A díszítő krómozást leggyakrabban a fürdőszobai eszközök, illetve autók, és motorok alkatrészeinek krómozása esetén választják.

Krómozás végeredménye egy fényes bevonat

Vállalatunknál díszítő, fényes krómozást használunk.

Az általunk alkalmazott króm 3 technológia környezetbarát, rákkeltő anyagokat nem tartalmaz. Egyenletesebb fedést biztosít, valamint megfelel az Uniós RoHS direktíváknak is.

Krómozási eljárások

Krómozási eljárás technológiailag függesztett kivitelben történik. Ekkor az alkatrészeket szerszámokra csíptetjük, vagy felkötözzük. A szerszámok felelősek a stabil függesztésért és a jó kontaktus kialakításáért. A szép végeredményért, szerszámainkat rendszeresen karbantartjuk.

Krómozható alapanyagok

Technológiánk lehetővé teszi:

  • vas
  • sárgaréz
  • zamak
  • acél alapanyagok galvanizálását.

Krómozható tárgy méretei

Kádjaink mérete 800 mm hosszú, 500 mm magas, illetve 250 mm szélességű. Galvanizáló szerszámainkat úgy alakítottuk ki, hogy könnyű legyen a kezelése és, hogy leghatékonyabban ki tudjuk használni a rendelkezésre álló helyet, ezzel is költséghatékony megoldást nyújtunk Önnek.

Még több információra van szüksége?

Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére, hogy még több előnyös oldalát mutassák be a króm bevonatnak és a Cromkontakt Kft. professzionális krómozási eljárásának, és emellett kedvező árajánlatot adjanak Önnek.

Győződjön meg szakértelmünkről és a kiváló minőségről, lehetőséget biztosítunk szaktanácsadásra, válasszuk ki közösen az Önnek megfelelő felületkezelési eljárást!

Tudjon meg többet róla, vegye fel velünk a kapcsolatot!