Környezetvédelem

Veszélyes hulladékok kezelése, ártalmatlanítása

Galvanizáló vállalatunk érzékeny a természeti és szociális környezetére, ezért a társadalmi felelősségvállalás szempontjait önként érvényesítjük üzleti tevékenységünk során. Ezeket a szempontokat partnereinkkel fenntartott kapcsolatainkban is figyelembe vesszük. Hiszünk benne, hogy az érték alapú vállalkozásoknak valamit vissza kell adnia a társadalom számára. Felelős galvanizáló üzemként, elköteleztük magunkat a környezetterhelés és az ökológiai lábnyomunk csökkentése mellett. Etikus vállalatként tevékenységünk során kizárólag olyan alvállalkozókkal és beszállítókkal működünk együtt, akik ismerik a Cromkontakt Galvánipari Kft. minőséggel és környezetvédelemmel kapcsolatos irányelveit és akiknek működését környezetpolitikánkkal összhangba hozhatónak ítélünk meg.

Környezetpolitikánk egyik alappillére pedig, hogy technológiánk is környezetbarát legyen, ennek

megfelelünk az RoHS direktívának

Megfelelünk az RoHS direktívának.

érdekében króm 3 fürdőt alkalmazunk, amely egy környezetkímélőbb technológia a hagyományos krómozási eljárással szemben. Büszkék vagyunk rá, hogy az általunk felületkezelt alkatrészek és munkadarabok megfelelnek az Uniós RoHS irányelveknek.

A galvanizálás legfontosabb kérdése a veszélyes hulladékok, a szennyvizek kezelése és ártalmatlanítása. Kiemelt fontossággal bír tehát a galván öblítővizek gazdaságos és szelektív kezelése, mert ezekből a hasznos anyagok minden esetben visszanyerhetők. A munkadarabokról leöblített hasznos anyagok a galvánfürdők lényegi összetevői, ezért az elfolyó öblítővizeket visszajuttatjuk a fürdőkbe. Így pótoljuk a párolgási veszteséget is.

Ezzel a megoldással az öblítővizeket újra felhasználhatóvá tesszük. A galvanizáló kád első feltöltése után a felhasznált víz mennyisége minimálisra módosul, valamint a galvánfürdők vegyszerutánpótlásának mértéke is csökken.

Természetesen ebben a rendszerben is keletkezik hulladék. Ilyenek például a keveredett öblítővizek, csurgalékvizek, mosóvizek, melyek gazdaságosan már nem tisztíthatók tovább. Ezek mennyisége azonban csupán a töredékét képzik egy hagyományos tisztítórendszer szennyvíz mennyiségéhez képest.

Ezen hulladékokat külön tartályba gyűjtjük, majd szakszerűen elszállíttatjuk .

  Munkaegészségügyi szempontok

Nem csak a természeti környezetre, hanem munkatársainkra is kellő figyelmet fordítunk.

Elköteleztük magunkat a környezetterhelés és az ökológiai lábnyomunk csökkentése mellett.

Elköteleztük magunkat a környezetterhelés és az ökológiai lábnyomunk csökkentése mellett.

A galvanizáló üzemben fontos munkaegészségügyi szempont a megfelelő munkahelyi légállapot fenntartása. Ezt speciális légelszívó és befúvó rendszerrel biztosítjuk.

Az ilyen rendszerek megfelelő működését rendszeres munkahelyi légállapot vizsgálat ellenőrzi, illetve a kidobó kürtőnél emissziós vizsgálat méri a környezeti légterhelést.

A kidobó kürtőt, mint pontforrást, szintén a Környezetvédelmi Felügyelőség engedélyezi és mi is rendszeresen mérjük.