X
    Categories: krómozásnikkelezésrezezés

Terveztesse meg galvánbevonatát!

 

Galvanizálás előtt a nyers munkadarab még csak félkész termék és azért, hogy kiváló minőségű alkatrész lehessen belőle, szép és tartós bevonatot kell kapnia.

 

A galvanizálás legkedveltebb eljárásai közé tartozik a fényes króm, illetve a  fényes nikkel  bevonat, valamint ezek kombinációi.

Mivel a fényes bevonattípusoknál nem csak a minőség, hanem az esztétika is hangsúlyos szempont lehet, minden megrendelésünknél – ipari eljárás ide vagy oda – szívesen segítünk személyre, alkatrészre szabott bevonatot tervezni Önnek, ha igényét jelzi nekünk ajánlatkéréskor.

Mivel termékeit és használatuk módját Ön ismeri a legjobban, néhány alap információra szükségünk lesz.
Az optimális bevonat megtervezéséhez többek között meg kell határozni a megfelelő rétegvastagságot. Azért, hogy ezt megtehessük, tisztában kell lennünk azzal, hogy a termék végfelhasználása beltéri száraz vagy esetleg kültéri, nedves-párás környezetben valósul majd meg és milyen környezeti hatásoknak lesz kitéve. Fontos kérdés továbbá az is, hogy a korrózióállóság a fő, vagy az esztétika is cél. Ezek alapján mi pontosan tudni fogjuk, hogy mi kell ahhoz, hogy a terméke külseje ragyogóan csillogó  maradjon és közben ne kelljen aggódnia korrózió miatt sem.

A bevonatrendszerek különböző típusait kérheti tőlünk:

  1. Önálló nikkel bevonat
    Azon esetekben javasolt, ha cinköntvény, vas, sárgaréz és ötvözeteinek korrózióvédelme a cél. Nikkel bevonattal egységes fényes felületet és jól ellenálló felületet kapunk akár lúgos vagy gyengén savas környezetben is. Szépséghibája, hogy idővel elmattul a felület.
  2. Réz-nikkel bevonat :
    Azon esetekben javasolt, ha szükség van egy alapozó, kiegyenlítő rétegre a nikkel alá a megfelelő tapadás elősegítésének érdekében.
  3. Nikkel-króm bevonat:
    A króm réteg ezüstös csillogása, kopásállósága és ellenállása (gázoknak, savaknak, sóknak és lúgoknak) miatt közkedvelt. Nem utolsó sorban pedig a króm réteg megőrzi a csillogást és a munkadarab nem fog mattulni.
  4. Réz-nikkel-króm bevonat:
    Minden kétséget kizáróan a legjobb és a legszebb eredményt hozó bevonatunk.
    Munkadarabja egy alap réz bevonatot kap, amely a finom egyenetlenségeket kiegyenlíti.
    Második lépésként nikkel réteget választunk le. Ez teszi igazán ellenállóvá munkadarabját akár lúgos, akár savas környezetben is.
    Harmadik rétegként pedig mintegy koronaként következik a króm bevonat. Ezt azért ajánljuk, mert a nikkel réteg levegővel érintkezve veszít fényességéből, viszont a króm megőrzi azt, így hosszú ideig gyönyörködhet a bevonat fényében.
    Azonban nem mindenkinek van szüksége ilyen komplex bevonatra.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és beszéljük meg együtt melyik valóban  a megfelelő bevonat Önnek!

 

 

 

 

 

Comments are closed