Az RoHS nem a mumus

Az RoHS nem a mumus

 

Az RoHS (Reduce of Hazardous Substance) egy szigorú EU-s direktíva, amely egyes veszélyes anyagok alkalmazásának korlátozását írja elő.

Azonban az RoHS nem mumus. Prezinkből megtudhatja, miért. Kellemes időtöltést!

Egy kicsit bővebben a RoHS előírásról:

  • Eredetileg egy másik direktívából, a WEEE-ből (Waste from Electrical and Electronic Equipment) származik, az úgynevezett “hulladék” direktívából.
  • Célja az elektromos és elektronikai berendezésekből származó hulladék mennyiségének csökkentése és ezzel a természetes környezetünk szennyezésének a kiküszöbölése.
  • Az RoHS korlátozza a kadmium, higany, króm VI , ólom és egyes égésgátló vegyületek felhasználását illetve tiltja, hogy ezek bármilyen anyagban 0,1 tömegszázaléknál nagyobb arányban legyenek jelen.
  • Betartása kötelező. Csak az a termék hozható forgalomba az EU tagországaiban, amely megfelel ezen előírásoknak. A felelősség a forgalmazót és a gyártót egyaránt terheli.

Mit jelent ez?

Lényegében annyit, hogy sem Magyarországon sem az Európai Unió bármelyik tagországában nem lehet olyan termékeket forgalomba hozni, amelyek az előírtál nagyobb koncentrációban tartalmazzák ezeket a mérgező nehézfémeket.

Miért fontos ez Önnek és nekünk is?

Éppen ezért, mi a díszítő krómozáshoz króm 3 fürdőt használunk, amely környezetkímélő és amelynek eredményeképpen a galvanizálási eljárásaink biztonságosak. Mi elköteleztük magunkat a környezetterhelés csökkentése mellett.

A Cromkontakt Kft. díszítő krómozása megfelel az RoHS előírásoknak, így biztos lehet benne, hogy termékei környezetkímélő módszerrel vannak felületkezelve és így kapják meg gyönyörű bevonatukat.

Tisztelt érdeklődő! Ezúton jelezzük, hogy galvánsorunk 2018.08.20-án zárva tart, a termelés szünetel. Köszönjük szíves megértésüket, és együttműködésüket.